Mammalia |
Cetartiodactyla |
Balaenopteridae
สิ่งแวดล้อม : สิ่งแวดล้อม / เขตภูมิอากาศ / ระดับความลึก / ระยะการกระจายสินค้า
นิเวศวิทยา
ผิวน้ำ; ระดับความลึก 0 - 342 m (อ้างอิง 116169). Tropical; 8°C - 25°C (อ้างอิง 75906); 90°N - 90°S, 180°W - 180°E
Circumglobal: Balaenoptera borealis borealis: Greenland, Iceland, Norway, North Carolina, Bay of Biscay, Mediterranean Sea, South Carolina, Gulf of Mexico, Bay of Campeche, Caribbean Sea, Cuba, Anguilla, Morocco, Mauritania, Alaska, Bering Sea, Gulf of Alaska, Japan, Southern California, Ogasawara, Mexico, Islas Revilla Gigedo (Pacific Ocean); Balaenoptera borealis schlegellii: Antarctica, Brazil, Angola, South Africa, Western Australia, Cook Straits, New Zealand, Peru, Java Indonesia (Ref. 1522).
ความยาวเมื่อครบกำหนดครั้งแรก / ขนาด / น้ำหนัก / อายุ
วัยเจริญพันธุ์: Lm 1,330.0  range ? - ? cm Max length : 1,800 cm TL เพศผู้/กระเทย; (อ้างอิง 1394); น้ำหนักสูงสุดที่มีการรายงาน: 30.0 t (อ้างอิง 1394)
Largest of the sei whales. As the larger rorquals became scarce in recent decades, hunting pressure on sei, Bryde’s, and minke whales increased, largely in the Antarctic. Although heavily depleted, sei whales have recovered somewhat more successfully from hunting than other large baleen whales (Ref. 1394). Generally found in coastal, shelf and oceanic waters (Ref. 122680). Feeds at the shelf break and seaward throughout the summer (Ref. 96832). Restricted to mid-latitude temperate zones (Ref. 1394). Uses both skimming and gulping as feeding strategies (Ref. 122680). Skims copepods and other small prey types (Ref. 1394); also feeds on squids (Ref. 122680), euphausiids and a variety of fish including saury and whiting. Also a "swallower." Zooplankton concentrations influence where the whales feed. Migratory (Ref. 96832). Commonly in groups of 2 to 5 individuals (Ref. 801).
วงจรชีวิตและพฤติกรรมการผสมพันธุ์
วัยเจริญพันธุ์ | การสืบพันธุ์ | การวางไข่ | เซลสืบพันธ์ของเพศเมีย(ไข่) | ความดกของไข่ | ตัวอ่อน
Jefferson, T.A., S. Leatherwood and M.A. Webber 1993 FAO species Identification Guide: Marine Mammals of the World. Rome, FAO. 320 p. + 587 figures. (อ้างอิง 1394)
สถานะบัญชีแดงของ IUCN
(อ้างอิง 130435: Version 2025-2 (Global))
สถานะไซเตส (อ้างอิง 108899)
CMS (อ้างอิง 116361)
ภัยคุกคามต่อมนุษย์
การใช้ของมนุษย์
การประมง: การค้า
FAO - การประมง: โปรไฟล์สายพันธุ์, landings search; Publication: search | FishSource | ทะเลรอบๆเรา
เครื่องมือ
ข้อมูลเพิ่มเติม
เกี่ยวข้องกับมนุษย์แสตมป์ เหรียญ อื่นๆ
แหล่งที่มาจากอินเตอร์เน็ต
การประมาณค่าตามแบบจำลอง
ความเสี่ยงต่อการตกปลา (อ้างอิง 71543) |
Very high vulnerability (90 of 100). |
หมวดหมู่ราคา (อ้างอิง 80766): |
Unknown. |