Aves |
Procellariiformes |
Hydrobatidae
Окружающая среда: среда / климатическая зона / пределы глубины / диапазон распространения
экология
Others. Tropical; 70°N - 43°S, 140°E - 27°E (ссылка 125423)
Indo-Pacific, Atlantic Ocean and the Arctic. Tropical to polar.
Длина при первой зрелости / Размер / Вес / Возраст
половая зрелость: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 22.0 cm TL самец/пол неопределен; (ссылка 8812); наибольший вес (опубликованные данные): 50.00 g (ссылка 356)
Culmen: 1.63 cm; tarsus: 2.5 cm; wing: 15.4 cm.
Total Length: 19 to 22 cm; Wingspan: 45 to 48 cm (Ref. 8812). Continental shelf; <200 km (Ref. 81748). Found over sea and along shores (Ref. 83946). Pattering and dipping displays (Ref. 81748). One of the largest global population of seabirds at >10 million individuals. Goes on long transequatorial migrations, from high northern or southern latitudes across to high opposite latitudes. Found over a wide variety of habitat. Obtain food at surface of sea; an offshore feeder. Copulation occurring ashore and ovum fertilization happens at sea; delayed fertilization possible because of sperm-storage glands; allows birds to feed at sea while egg forms and prior to the long period of fasting during egg incubation. Stomach oils an energy source to the incubating bird, a species with one of the highest daily rates of mass loss while incubating its eggs. Hatchling size = 6.3 g. Chicks exhibit nestling obesity. Chicks feed sporadically in burrows; conserves water; with urine osmolality of 735 mmol/kg. Effect of oil pollution is slowed weight gain and higher chick mortality. Predation pressure from Herring Gulls (Larus argentatus) and Great Black-backed Gulls (Larus marinus) as a consequence of closure of eastern Canadian ground-fishery (1992-1999) which eliminated discard and offal food source for these predatory birds (Ref. 87784).
Жизненный цикл и брачное поведение
половая зрелость | размножение | нерест | икра | Плодовитость | личинки
Birds breed when they reach 3 years of age; although some adults do not return in the breeding colony annually, i.e., those who were able to breed successfully in the previous year do not breed the following year.
Основная ссылка
ссылки | координатор | соавторы
Lepage, D. 2007 Avibase -the World Bird Database. http://www.bsc-eoc.org/avibase/avibase.jsp [accessed 09/07/2007]. (ссылка 7816)
Статус Красного Списка МСОП
(ссылка 130435: Version 2025-2 (Global))
Статус СИТЕС (ссылка 108899)
Not Evaluated
CMS (ссылка 116361)
Not Evaluated
Угроза для людей
Использование человеком
FAO - Publication: search | FishSource |
инструменты
дополнительная информация
Динамика численности населения Жизненный циклразмножениеполовая зрелостьПлодовитостьнерестикраРазвитие икрыличинки ФизиологияПотребление кислорода
Связанные с человекомМарки, монеты и прочее.
Информационно-просветительская работа
ресурсы в Интернет
Оценки, основанные на моделях
устойчивость к внешним воздействиям (Ref. 69278): |
высокий, минимальное время удвоения популяции до 15 месяцев (K=11.88-29.43) |
Уязвимость рыбной ловли (ссылка 71543) |
Low vulnerability (17 of 100). |
Категория цены (ссылка 80766): |
Unknown. |