Aves |
Pelecaniformes |
Pelecanidae
Môi trường: môi trường / vùng khí hậu / Mức độ sâu / phạm vi phân phối
Sinh thái học
Others. Tropical
Northeast Pacific and Western Central Atlantic.
Chiều dài lúc trưởng thành đầu tiên / Bộ gần gũi / Khối lượng (Trọng lượng) / Tuổi
Chín muồi sinh dục: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 114 cm TL con đực/không giới tính; (Tài liệu tham khảo 8812); Khối lượng cực đại được công bố: 3.2 kg (Tài liệu tham khảo 356)
Culmen: 28.9 cm; tarsus: 8.0 cm; wing: 5.13.5 cm.
Wingspan: 203 cm (Ref. 8812). Occupies coastal areas (Ref. 356). Only pelican species to plunge dive for fish. Forms feeding flocks (Florida). Feeds on anchovies in southern California. New colony may form from roost (birds loafing in areas other than their nesting colony). Facultative kleptoparasitism, or food theft, by shallow-diving Band-tailed Gulls (Larus belcheri), and Laughing Gulls (Larus atricilla) that preferentially steal fish from adults; in turn, pelicans attack deeper-diving Peruvian Boobies (Sula variegata). Neck molts to brown prior to its move into its nesting colony where courtship and pair formation occurs. Exhibits communal pre-pairing; head-turning behavior during mate selection and courtship where male and female display ritually by turning their head and bill (its weapon) away from each other; pair forms at location where male advertises. May mate within hours of pairing, possibly with same mate from a previous season; first egg laid after 3-10 days. Surface-nesting species; tree-nesting. Atricial; typically lays 3 eggs that hatch asynchronously; where first hatchling is larger than siblings and will generally have monopoly over feeding; chicks thermoregulate by huddling; all 3 hatched young are raised by parent only on years when food is abundant. Chicks feed on regurgitated fish from its parents' gullets. Mortality rate of immature birds is 70% in the first 15 months. In Florida, after the breeding season, migrates both north and south from their breeding site, while those nesting farther north move to the south. Severe ENSO (El Niño) events affecting the Humboldt current caused regular collapse of huge populations (20 times in the last 100 years) due to great drop in food availability; 1982-1982 ENSO event in Peru and Ecuador caused a huge drop in population numbers (presumed to have died). Significant egg-shell thinning due to DDT pesticide exposure in the 1960s documented in southern California with notable population declines; and breeding populations disappeared widely from the southeastern US. Oil pollution cause reduction in hatchability, growth retardation, developmental defects and increased sublethal effects in chicks. Intense fishing pressures in feeding areas cause population declines due to breeding failure (Ref. 87784).
Vòng đời và hành vi giao phối
Chín muồi sinh dục | Sự tái sinh sản | Đẻ trứng | Các trứng | Sự sinh sản | Ấu trùng
Stiles, F.G. 1984 Status and conservation of seabirds in Costa Rican waters. In Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.), Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication 2:223-229. (Tài liệu tham khảo 5856)
Tình trạng Sách đỏ IUCN
(Tài liệu tham khảo 130435: Version 2025-2 (Global))
tình trạng CITES (Tài liệu tham khảo 108899)
Not Evaluated
CMS (Tài liệu tham khảo 116361)
Not Evaluated
Mối đe dọa đối với con người
Sử dụng của con người
FAO - Publication: search | FishSource |
Các công cụ
Thêm thông tin
Vòng đờiSự tái sinh sảnChín muồi sinh dụcSự sinh sảnĐẻ trứngCác trứngSự phát triển của trứngẤu trùng Sinh lý họcThành phần ô-xy
Liên quan đến con ngườiTem, tiền xu, v.v.
Các nguồn internet
Ước tính dựa trên mô hình
Thích nghi nhanh (Ref. 69278): |
Chiêù cao, thời gian nhân đôi của chủng quần tối thiểu là dưới 15 tháng (K=26.34-29.07) |
Sự dễ bị tổn thương của nghề đánh cá (Tài liệu tham khảo 71543) |
High to very high vulnerability (68 of 100). |
Loại giá (Tài liệu tham khảo 80766): |
Unknown. |