Aves |
Procellariiformes |
Diomedeidae
Môi trường: môi trường / vùng khí hậu / Mức độ sâu / phạm vi phân phối
Sinh thái học
Others. Subtropical
Pacific Ocean and Northwest Atlantic: from the coasts of China, Japan and Russia eastward to continental North America. Tropical to temperate waters.
Chiều dài lúc trưởng thành đầu tiên / Bộ gần gũi / Khối lượng (Trọng lượng) / Tuổi
Chín muồi sinh dục: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 81.0 cm TL con đực/không giới tính; (Tài liệu tham khảo 84934); Khối lượng cực đại được công bố: 3.0 kg (Tài liệu tham khảo 356)
Culmen: 12.7 cm; tarsus: 9.74 cm; wing: 21.3 cm.
Total Length: 68 to 74 cm (Ref. 8812). Found in the open ocean (Refs. 356, 122680). Scavengers (Ref. 356). Exhibits surface seizing behavior (Refs. 356, 122680). Courtship display preceding mating pair formation involves fanning both wings simultaneously while touching its side with its bill. Nests inland on Midway Island in calm areas; go to edge of islands and utilize updrafts to get airborne. Nesting site defended by aggression in the form of overt attack biting, threat with wide gape and vocalization, and rapid bill-clapping. Shifts between pairs in incubating eggs are long to allow far-foraging; longest recorded distance of a breeding individual of this species is 3700 km from its colony. Unable to regulate body temperature while still in the egg, even in late-incubation embryos with pip-holes; hatchlings, however, are able to regulate body temperature in response to environmental conditions. Semi-precocial. Postfledging care about 40 days. High mercury levels on feathers of young from Midway, north Pacific Ocean. Vulnerable to long-line fisheries (Ref. 87784)
Vòng đời và hành vi giao phối
Chín muồi sinh dục | Sự tái sinh sản | Đẻ trứng | Các trứng | Sự sinh sản | Ấu trùng
Breeding starts later in October characterized by the arrival of the birds on the land. Eggs are laid from middle of November to the first week of December, incubation lasts for 66 days and most have hatched by the end of January. At least one parent was observed to guard the chick until mid-March. Parents were observed to circle around mostly at the sea between April and May and return to land only to feed the fledgling. By the end of July most birds were observed to have departed the islands.
Lepage, D. 2007 Avibase -the World Bird Database. http://www.bsc-eoc.org/avibase/avibase.jsp [accessed 09/07/2007]. (Tài liệu tham khảo 7816)
Tình trạng Sách đỏ IUCN
(Tài liệu tham khảo 130435: Version 2025-2 (Global))
tình trạng CITES (Tài liệu tham khảo 108899)
Not Evaluated
CMS (Tài liệu tham khảo 116361)
Mối đe dọa đối với con người
Sử dụng của con người
FAO - Publication: search | FishSource |
Các công cụ
Thêm thông tin
Biến động dân sốSự sinh trưởngĐộ tuổi / kích thước tối đaChiều dài-trọng lượng tương đốiChiều dài-chiều dài tương đối.Chiều dài-tần sốChuyển đổi khối lượngSự phong phú Vòng đờiSự tái sinh sảnChín muồi sinh dụcSự sinh sảnĐẻ trứngCác trứngSự phát triển của trứngẤu trùng Sinh lý họcThành phần ô-xy
Liên quan đến con ngườiTem, tiền xu, v.v.
Các nguồn internet
Ước tính dựa trên mô hình
Sự dễ bị tổn thương của nghề đánh cá (Tài liệu tham khảo 71543) |
Moderate to high vulnerability (52 of 100). |
Loại giá (Tài liệu tham khảo 80766): |
Unknown. |