Aves |
Sphenisciformes |
Spheniscidae
Umwelt: Milieu / Klimazone / Tiefenbereich / Verbreitungsgebiet
Ökologie
Others. Subtropical
Southwest Pacific: New Zealand.
Länge bei der ersten Reifung / Größe / Gewicht / Alter
Geschlechtsreife: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 62.0 cm TL Männchen/unbestimmt; (Ref. 91362); max. veröff. Gewicht: 3.4 kg (Ref. 356)
Culmen: 4.765 cm; tarsus: 2.385 cm.
Total population is about 5,000 to 10,000 pairs, wherein 50 percent are breeding pairs. Mainland colonies are threatened by stoats, rats, and dogs (Ref. 84934). This species is known to be loosely colonial and breeds in temperate rainforests (Ref. 91362), where there is a dense vegetation and caves (Ref. 84934). It lays in winter and rears in spring (Ref. 84934). Pursuit diving (Ref. 356).
Lebenszyklus und Paarungsverhalten
Geschlechtsreife | Fortpflanzung | Ablaichen | Eier | Fruchtbarkeit | Larven
Harrison, P. 1987 Seabirds of the world: a photographic guide. Christopher Helm, Hong Kong, 317p. (Ref. 91362)
IUCN Rote Liste Status
(Ref. 130435: Version 2025-2 (Global))
CITES Status (Ref. 108899)
Not Evaluated
Not Evaluated
Bedrohung für Menschen
Nutzung durch Menschen
FAO - Publication: search | FishSource |
Tools
Mehr Information
PopulationsdynamikWachstumMax. Alter/GrößenLänge-Gewicht-Rel.Länge-Länge-Verhältnis.LängenhäufigkeitenMassenkonvertierungDichte LebenszyklusFortpflanzungGeschlechtsreifeFruchtbarkeitAblaichenEierEientwicklungLarven PhysiologieSauerstoffverbrauch
MenschenbezogenBriefmarken, Münzen, Verschiedenes.
Internet Quellen
Schätzungen auf der Grundlage von Modellen
Anfälligkeit der Fischerei (Ref. 71543) |
Moderate vulnerability (45 of 100). |
Preiskategorie (Ref. 80766): |
Unknown. |