Aves |
Procellariiformes |
Diomedeidae
ສະພາບແວດລ້ອມ: ສະພາບແວດລ້ອມ / ເຂດດິນຟ້າອາກາດ / ລະດັບຄວາມເລິກ / ຂອບເຂດການແຈກຢາຍ
ນິເວດວິທະຍາ
Others. Subtropical
Pacific Ocean and Northwest Atlantic: from the coasts of China, Japan and Russia eastward to continental North America. Tropical to temperate waters.
ຄວາມຍາວໃນການເຕີບໂຕເຕັມຄັ້ງທໍາອິດ / ຂະໜາດ / ນ້ຳໜັກ / ອາຍຸ
ການຈະເລີນເຕັມໄວ: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 81.0 cm TL ຕົວຜູ້/ບໍ່ມີເພດ; (ເອກະສານອ້າງອີງ 84934); ນ້ຳໜັກສູງສຸດທີ່ເຄຍຈັດພີມມາ: 3.0 kg (ເອກະສານອ້າງອີງ 356)
Culmen: 12.7 cm; tarsus: 9.74 cm; wing: 21.3 cm.
Total Length: 68 to 74 cm (Ref. 8812). Found in the open ocean (Refs. 356, 122680). Scavengers (Ref. 356). Exhibits surface seizing behavior (Refs. 356, 122680). Courtship display preceding mating pair formation involves fanning both wings simultaneously while touching its side with its bill. Nests inland on Midway Island in calm areas; go to edge of islands and utilize updrafts to get airborne. Nesting site defended by aggression in the form of overt attack biting, threat with wide gape and vocalization, and rapid bill-clapping. Shifts between pairs in incubating eggs are long to allow far-foraging; longest recorded distance of a breeding individual of this species is 3700 km from its colony. Unable to regulate body temperature while still in the egg, even in late-incubation embryos with pip-holes; hatchlings, however, are able to regulate body temperature in response to environmental conditions. Semi-precocial. Postfledging care about 40 days. High mercury levels on feathers of young from Midway, north Pacific Ocean. Vulnerable to long-line fisheries (Ref. 87784)
ວົງຈອນຊີວິດ ແລະພຶດຕິກໍາການຫາຄູ່
ການຈະເລີນເຕັມໄວ | ການສືບພັນ | ການວາງໄຂ່ | ໄຂ່ | ຄວາມດົກຂອງໄຂ່ປາ | ຕົວອ່ອນ
Breeding starts later in October characterized by the arrival of the birds on the land. Eggs are laid from middle of November to the first week of December, incubation lasts for 66 days and most have hatched by the end of January. At least one parent was observed to guard the chick until mid-March. Parents were observed to circle around mostly at the sea between April and May and return to land only to feed the fledgling. By the end of July most birds were observed to have departed the islands.
Lepage, D. 2007 Avibase -the World Bird Database. http://www.bsc-eoc.org/avibase/avibase.jsp [accessed 09/07/2007]. (ເອກະສານອ້າງອີງ 7816)
ສະຖານະພາບບັນຊີແດງຂອງ IUCN
(ເອກະສານອ້າງອີງ 130435: Version 2025-2 (Global))
ສະຖານະ CITES (ເອກະສານອ້າງອີງ 108899)
Not Evaluated
CMS (ເອກະສານອ້າງອີງ 116361)
ໄພຂົ່ມຂູ່ຕໍ່ມະນຸດ
ການນໍາໃຊ້ຂອງມະນຸດ
FAO - Publication: search | FishSource |
ເຄື່ອງມື
ຂໍ້ມູນຕື່ມອີກ
ນະໂຍບາຍດ້ານປະຊາກອນການເຕີບໃຫຍ່ສູງສຸດ. ອາຍຸ / ຂະຫນາດຄວາມຍາວ-ນ້ໍາຫນັກ rel.ຄວາມຍາວ - ຄວາມຍາວ rel.ຄວາມຖີ່ຄວາມຍາວການແປງມະຫາຊົນຄວາມອຸດົມສົມບູນ ວົງຈອນຊີວິດການສືບພັນການຈະເລີນເຕັມໄວຄວາມດົກຂອງໄຂ່ປາການວາງໄຂ່ໄຂ່ການພັດທະນາໄຂ່ຕົວອ່ອນ ຟີຊິກສາດການບໍລິໂພກອົກຊີເຈນ
ມະນຸດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງສະແຕມ, ຫຼຽນ, ອື່ນໆ.
ແຫຼ່ງອີນເຕີເນັດ
ການຄາດຄະເນໂດຍອີງໃສ່ແບບຈໍາລອງ
ຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການຫາປາ (ເອກະສານອ້າງອີງ 71543) |
Moderate to high vulnerability (52 of 100). |
ປະເພດລາຄາ (ເອກະສານອ້າງອີງ 80766): |
Unknown. |