Aves |
Charadriiformes |
Stercorariidae
Milieu: milieu / Klimaatzone / Diepte / verspreidingsgebied
Ecologie
Pelagisch. Polar
Indo-Pacific, Southwest Atlantic and Antarctic Atlantic. Subtropical to polar.
Lengte bij maturiteit / Grootte / Gewicht / Leeftijd
Maturiteit: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 53.0 cm TL mannelijk / geslacht onbekend; (Ref. 8812); max. gepubliceerd gewicht: 1.3 kg (Ref. 356)
Wing: 39.55 cm.
Wingspan: 127 cm (Ref. 8812). A pelagic, long-lived seabird. Breeds mainly along the coast and associated islands in the Antarctic continent, possibly extending inland in the South Shetland and South Orkney Islands; possibly the southernmost breeding bird in the world, recorded at Amundsen-Scott Station at the South Pole. In some localities, may be found nesting in sympatry with Brown Skuas (Stercorarius antarcticus) and notably feed exclusively at sea while Brown Skuas feed on land (Ref. 95073). However, where there is allopatric nesting, it forages both at sea and terrestrially, mainly on penguin eggs and chicks (Ref. 95081). Exhibits a variety of foraging tactics but feeds mainly on penguins and pelagic fish. First breeding at 7 to 9 years of age. Breeding pairs nest in areas without snow and ice; typically lays two eggs. Size of breeding colonies vary; the largest colony at Cape Crozier, Ross Island, with ca.1000 breeding pairs. At Cape Crozier, breeding span recorded at almost 16 years. Monogamous for multiple seasons and with high site-fidelity. Generally breed in association with Adelie Penguins and may be the only avian predator bearing a major impact on populations of breeding seabirds in the Antarctic (Ref. 95073).
Levenscyclus en paargedrag
Maturiteit | Voortplanting | Paaien | Eieren | Fecunditeit | Larven
Harrison, P. 1983 Seabirds an identification guide. Houton Muffin Company 488pp. 1600 painted in full color 324 distribution maps. (Ref. 8812)
Status op de Rode Lijst van het IUCN
(Ref. 130435: Version 2025-2 (Global))
CITES status (Ref. 108899)
Not Evaluated
Not Evaluated
Gevaar voor de mens
Gebruik door de mens
FAO - Publication: search | FishSource |
Tools
Meer informatie
PopulatiedynamicaGroeiMax. leeftijden / matenLengte-gewicht rel.Lengte-lengte rel.LengtefrequentiesMassaconversieAbundantie LevenscyclusVoortplantingMaturiteitFecunditeitPaaienEierenOntwikkeling van de eierenLarven FysiologieZuurstofverbruik
Menselijk gerelateerdPostzegels, munten, diversen.
Internetbronnen
Schattingen op basis van modellen
Weerstandsvermogen (Ref. 69278): |
Hoog, minimale populatieverdubbelingstijd minder dan 15 maanden (K=10.07-40.21) |
Kwetsbaarheid van de visserij (Ref. 71543) |
Moderate vulnerability (41 of 100). |
Prijsklasse (Ref. 80766): |
Unknown. |