Aves |
Charadriiformes |
Stercorariidae
पर्यावरण: पर्यावरण / जलवायु क्षेत्र / गहराई सीमा / वितरण सीमा
पारिस्थितिकी
पिलाजिक. Polar
Indo-Pacific, Southwest Atlantic and Antarctic Atlantic. Subtropical to polar.
प्रथम परिपक्वता पर लंबाई / आकार / वज़न / आयु
परिपक्व अवधि: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 53.0 cm TL पुल्लिंग / अलिंग; (संदर्भ 8812); अधिकतम प्रकाशित वज़न: 1.3 kg (संदर्भ 356)
Wing: 39.55 cm.
Wingspan: 127 cm (Ref. 8812). A pelagic, long-lived seabird. Breeds mainly along the coast and associated islands in the Antarctic continent, possibly extending inland in the South Shetland and South Orkney Islands; possibly the southernmost breeding bird in the world, recorded at Amundsen-Scott Station at the South Pole. In some localities, may be found nesting in sympatry with Brown Skuas (Stercorarius antarcticus) and notably feed exclusively at sea while Brown Skuas feed on land (Ref. 95073). However, where there is allopatric nesting, it forages both at sea and terrestrially, mainly on penguin eggs and chicks (Ref. 95081). Exhibits a variety of foraging tactics but feeds mainly on penguins and pelagic fish. First breeding at 7 to 9 years of age. Breeding pairs nest in areas without snow and ice; typically lays two eggs. Size of breeding colonies vary; the largest colony at Cape Crozier, Ross Island, with ca.1000 breeding pairs. At Cape Crozier, breeding span recorded at almost 16 years. Monogamous for multiple seasons and with high site-fidelity. Generally breed in association with Adelie Penguins and may be the only avian predator bearing a major impact on populations of breeding seabirds in the Antarctic (Ref. 95073).
जीवन चक्र और संभोग व्यवहार
परिपक्व अवधि | पुनरुत्पत्ति | मछलीऔ का अंडे देना | अंडे | उपजाऊपन | लार्वा
Harrison, P. 1983 Seabirds an identification guide. Houton Muffin Company 488pp. 1600 painted in full color 324 distribution maps. (संदर्भ 8812)
आईयूसीएन रेड लिस्ट स्थिति
(संदर्भ 130435: Version 2025-2 (Global))
CITES स्थिति (संदर्भ 108899)
Not Evaluated
CMS (संदर्भ 116361)
Not Evaluated
मनुष्यों के लिए ख़तरा
मानव उपयोग
FAO - Publication: search | FishSource |
साधन
अधिक जानकारी
जनसंख्या गतिशीलताबाढ़अधिकतम आयु/आकारलंबाई-वजन संबंधलंबाई-लंबाई संबंधलंबाई-आवृत्तियाँसामूहिक रूपांतरणबहुतायत जीवन चक्रपुनरुत्पत्तिपरिपक्व अवधिउपजाऊपनमछलीऔ का अंडे देनाअंडेअंडे का विकासलार्वा फिजियोलॉजीप्राणवायु की खपत
मानव संबंधीटिकट, सिक्के, विविध.
इंटरनेट स्रोत
मॉडल पर आधारित अनुमान
लौटाव (Ref. 69278): |
ऊंचा, न्यूनतम जनसंख्या दुगनी समय अवलागत 15 महीने। (K=10.07-40.21) |
मछली पकड़ने की भेद्यता (संदर्भ 71543) |
Moderate vulnerability (41 of 100). |
मूल्य श्रेणी (संदर्भ 80766): |
Unknown. |