Aves |
Charadriiformes |
Stercorariidae
Umwelt: Milieu / Klimazone / Tiefenbereich / Verbreitungsgebiet
Ökologie
Pelagisch. Polar
Indo-Pacific, Southwest Atlantic and Antarctic Atlantic. Subtropical to polar.
Länge bei der ersten Reifung / Größe / Gewicht / Alter
Geschlechtsreife: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 53.0 cm TL Männchen/unbestimmt; (Ref. 8812); max. veröff. Gewicht: 1.3 kg (Ref. 356)
Wing: 39.55 cm.
Wingspan: 127 cm (Ref. 8812). A pelagic, long-lived seabird. Breeds mainly along the coast and associated islands in the Antarctic continent, possibly extending inland in the South Shetland and South Orkney Islands; possibly the southernmost breeding bird in the world, recorded at Amundsen-Scott Station at the South Pole. In some localities, may be found nesting in sympatry with Brown Skuas (Stercorarius antarcticus) and notably feed exclusively at sea while Brown Skuas feed on land (Ref. 95073). However, where there is allopatric nesting, it forages both at sea and terrestrially, mainly on penguin eggs and chicks (Ref. 95081). Exhibits a variety of foraging tactics but feeds mainly on penguins and pelagic fish. First breeding at 7 to 9 years of age. Breeding pairs nest in areas without snow and ice; typically lays two eggs. Size of breeding colonies vary; the largest colony at Cape Crozier, Ross Island, with ca.1000 breeding pairs. At Cape Crozier, breeding span recorded at almost 16 years. Monogamous for multiple seasons and with high site-fidelity. Generally breed in association with Adelie Penguins and may be the only avian predator bearing a major impact on populations of breeding seabirds in the Antarctic (Ref. 95073).
Lebenszyklus und Paarungsverhalten
Geschlechtsreife | Fortpflanzung | Ablaichen | Eier | Fruchtbarkeit | Larven
Harrison, P. 1983 Seabirds an identification guide. Houton Muffin Company 488pp. 1600 painted in full color 324 distribution maps. (Ref. 8812)
IUCN Rote Liste Status
(Ref. 130435: Version 2025-2 (Global))
CITES Status (Ref. 108899)
Not Evaluated
Not Evaluated
Bedrohung für Menschen
Nutzung durch Menschen
FAO - Publication: search | FishSource |
Tools
Mehr Information
PopulationsdynamikWachstumMax. Alter/GrößenLänge-Gewicht-Rel.Länge-Länge-Verhältnis.LängenhäufigkeitenMassenkonvertierungDichte LebenszyklusFortpflanzungGeschlechtsreifeFruchtbarkeitAblaichenEierEientwicklungLarven PhysiologieSauerstoffverbrauch
MenschenbezogenBriefmarken, Münzen, Verschiedenes.
Internet Quellen
Schätzungen auf der Grundlage von Modellen
Widerstandsfähigkeit (Ref. 69278): |
hoch, Verdopplung der Population dauert weniger als 15 Monate. (K=10.07-40.21) |
Anfälligkeit der Fischerei (Ref. 71543) |
Moderate vulnerability (41 of 100). |
Preiskategorie (Ref. 80766): |
Unknown. |