Aves |
Charadriiformes |
Stercorariidae
Môi trường: môi trường / vùng khí hậu / Mức độ sâu / phạm vi phân phối
Sinh thái học
Tầng nổi. Polar
Indo-Pacific, Southwest Atlantic and Antarctic Atlantic. Subtropical to polar.
Chiều dài lúc trưởng thành đầu tiên / Bộ gần gũi / Khối lượng (Trọng lượng) / Tuổi
Chín muồi sinh dục: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 53.0 cm TL con đực/không giới tính; (Tài liệu tham khảo 8812); Khối lượng cực đại được công bố: 1.3 kg (Tài liệu tham khảo 356)
Wing: 39.55 cm.
Wingspan: 127 cm (Ref. 8812). A pelagic, long-lived seabird. Breeds mainly along the coast and associated islands in the Antarctic continent, possibly extending inland in the South Shetland and South Orkney Islands; possibly the southernmost breeding bird in the world, recorded at Amundsen-Scott Station at the South Pole. In some localities, may be found nesting in sympatry with Brown Skuas (Stercorarius antarcticus) and notably feed exclusively at sea while Brown Skuas feed on land (Ref. 95073). However, where there is allopatric nesting, it forages both at sea and terrestrially, mainly on penguin eggs and chicks (Ref. 95081). Exhibits a variety of foraging tactics but feeds mainly on penguins and pelagic fish. First breeding at 7 to 9 years of age. Breeding pairs nest in areas without snow and ice; typically lays two eggs. Size of breeding colonies vary; the largest colony at Cape Crozier, Ross Island, with ca.1000 breeding pairs. At Cape Crozier, breeding span recorded at almost 16 years. Monogamous for multiple seasons and with high site-fidelity. Generally breed in association with Adelie Penguins and may be the only avian predator bearing a major impact on populations of breeding seabirds in the Antarctic (Ref. 95073).
Vòng đời và hành vi giao phối
Chín muồi sinh dục | Sự tái sinh sản | Đẻ trứng | Các trứng | Sự sinh sản | Ấu trùng
Harrison, P. 1983 Seabirds an identification guide. Houton Muffin Company 488pp. 1600 painted in full color 324 distribution maps. (Tài liệu tham khảo 8812)
Tình trạng Sách đỏ IUCN
(Tài liệu tham khảo 130435: Version 2025-2 (Global))
tình trạng CITES (Tài liệu tham khảo 108899)
Not Evaluated
CMS (Tài liệu tham khảo 116361)
Not Evaluated
Mối đe dọa đối với con người
Sử dụng của con người
FAO - Publication: search | FishSource |
Các công cụ
Thêm thông tin
Biến động dân sốSự sinh trưởngĐộ tuổi / kích thước tối đaChiều dài-trọng lượng tương đốiChiều dài-chiều dài tương đối.Chiều dài-tần sốChuyển đổi khối lượngSự phong phú Vòng đờiSự tái sinh sảnChín muồi sinh dụcSự sinh sảnĐẻ trứngCác trứngSự phát triển của trứngẤu trùng Sinh lý họcThành phần ô-xy
Liên quan đến con ngườiTem, tiền xu, v.v.
Các nguồn internet
Ước tính dựa trên mô hình
Thích nghi nhanh (Ref. 69278): |
Chiêù cao, thời gian nhân đôi của chủng quần tối thiểu là dưới 15 tháng (K=10.07-40.21) |
Sự dễ bị tổn thương của nghề đánh cá (Tài liệu tham khảo 71543) |
Moderate vulnerability (41 of 100). |
Loại giá (Tài liệu tham khảo 80766): |
Unknown. |